Kuinka Hodarifillari syntyi?


Kuinka Hodarifillari syntyi?

Olin aina halunnut yrittäjäksi ja 21-vuotiaana päätin aloittaa. Perustin yrityksen, lainasin vähän rahaa ja tilasin Kiinasta kaksi riksa-fillaria, joiden päälle oli rakennettu jättimäiset mainostaulut. Ajattelin, että siinä on mainio bisnes. Alan myymään mainoskampanjoita. Otin luurin käteen, soitin Helsingissä toimiville yrityksille ja ne innostuivat. Jaettiin flaijereita kaupungilla ja ajettiin pyörillä ympäriinsä asiakkaan mainokset kyydissä. Päät kääntyivät ja asiakkaat tykkäsivät.

Halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta ja idea tuli kuin salama taivaalta, että nyt pitää rakentaa ruokafillari ja osallistua Ravintolapäivään. Kerroin kavereille ideasta, kaverit innostuivat ja päätimme ryhtyä hommiin. Heti tehtiin piirrustukset ruokakojusta ja mietittiin mitä ruokaa voisimme tehdä. Mietittiin fine-dining-fillaria, eli jotain hanhenmaksapalleroita ja sen sellaista. Ehkä se ei ollut niin hyvä idea, mutta kuka tietää, ehkä meillä olisi nyt fine-dining ravintola.

Premium-hodarit vei voiton

Lopulta päädyimme perinteisempään street-food ruokaan, eli hodareihin. Päätimme, että ei me mitään ihan perus hodareita tehdä, vaan nyt tehdään jotain erilaista, jotain laadukasta. Hankittiin parhaat nakit ja sämpylät. Testailtiin vaihtoehtoja ja nimettiin makukombot kaupunkien mukaan. Teemahodarit maailmalta: New York, Tijuana, Berliini ja Helsinki.  Meidän ensimmäiset premium-hodarit, joista osa on vieläkin meidän listalla.

Hodarikoju kuntoon

Verstaalla rakennettiin hodarikoju vanerista ja puusta. Kaverin äiti ompeli meille hienon kattokankaan. Viimeisenä yönä maalasimme kojuun logon, tehtiin viimeisiä viilauksia ja saimme kojun valmiiksi. Mikä tulisi hodarikojun nimeksi, joka rakennetaan fillarin päälle? No Hodarifillari tietysti 🙂

Ravintolapäivä elokuussa 2014

Olimme sopineet Heinon Tukun aamuvuoron työntekijän kanssa, että hän paistaa meille aamuksi kolmesataa sämpylää. Kun seitsemältä aamulla menin sinne, niin on pakko myöntää, että hieman jännitti onkohan ne paistettu. Kaikki meni onneksi hyvin, suuri kiitos siitä Heinon Tukun Irmalle.

Oli totuuden hetki: kiinnostuuko kukaan tästä meidän jutusta. Töitä oli tehty paljon ja olin lisäksi luvannut maksaa kaikki kulut ja ottaa taloudellisen riskin, jos hodarit eivät menisikään kaupaksi ja meille jää käteen 300 hodarin täytteet.

Menimme aikaisin aamulla Helsingin Vanhaan kirkkopuistoon varaamaan myyntipaikan. Päädyimme keskelle puistoa, joka muuten osoittautui hyväksi paikaksi. Yhtäkkiä ihmisiä alkoi virrata puistoon ja kaiken keskellä huomasin, että kojullamme on pitkä jono. Jonossa oli parhaillaan 27 henkilöä, eivätkä viimeiset edes tienneet mitä he jonottavat. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, ei tiedetty mekään mitä me tehdään. Mutta tehtiin vaan.

Ihmisten palaute oli positiivista, jopa ylistävää. Kaikki olivat pähkinöinä hodareista ja hodarikojusta.

Ravintolapäivä oli menestys

Alunperin oli vain tarkoitus pitää hauska päivä Ravintolapäivässä, eikä mitään sen enempää. Nyt se ei enää ollut vaihtoehto. Tuli fiilis, että ei tätä voi jättää tähän. Siitä alkoi huippusuositun Hodarifillari cateringyrityksen kehittäminen Niko Kakon kanssa, joka tänäpäivänä palvelee yli 500 tyytyväistä asiakasta vuosittain ja työllistää kaksitoista nuorta hodariartistia.

P.S. Tämä on ensimmäinen blogikirjoitukseni ja en viihtynyt äidinkielen tunneilla, joten pahoittelut mahdollisista kirjoitusvirheistä.

1 Comment

Kirjoita
  1. 1
    Katja Rumpunen

    Mahtava tarina! Olemme myös asiakkaina saaneet nauttia super hyvistä hodareistanne lastemme synttäreillä! Kehuja satoi koko porukalta! Suosittelemme!

+ Jätä kommentti